27 mrt 2013

PROJECT NO BUY #3

Ik had mezelf voorgenomen op één januari om te starten gedurende drie maanden met het project No Buy. Op dat eigenste moment leken die drie maanden wel een eeuw. Maar inmiddels zitten we eind maart tijd voor een derde en laatste update.
Vorige maand was super gegaan, helaas ging het deze maand iets minder. Ik had namelijk een uitnodiging om nog eens te gaan shoppen bij de Estée Lauder Store Company. Tja, wat kan ik zeggen? Het is vreselijk moeilijk om daar zonder enige aankoop terug naar buiten te gaan. Dus had ik mezelf een budget gegeven van 40 euro en daar heb ik me ook aan gehouden. Verder heb ik deze maand nog een nieuwe parfum en handcrème aangeschaft bij Ici Paris XL. Maar daar had ik gelukkig nog cadeaubonnen voor, dus op een halve euro na, heb ik daar niets gespendeerd. Goed hé.
Een volledige no buy is het niet geweest gedurende drie maanden, maar ik moet toegeven dat ik toch wel blij ben dat ik het geprobeerd heb. Heel even nadenken over datgene wat je koopt, blijft toch wel verstandig. Want op dit moment heb ik geen specifieke producten nodig. Ik heb wel heel wat dingen op mijn wishlist gezet zoals het Unique One hair treatment en de Jimmy Choo Flash parfum.
Verder heb ik sinds ik gestart ben met de No Buy heel wat producten opgebruikt. Daar ben ik zelf heel erg trots op. En vooral ook blij dat al enkele kleine restjes uit mijn badkamer verdwenen zijn. Benieuwd wat ik opgebruikt heb? Filmpje 1 en Filmpje 2 .
Mocht je zelf twijfelen over het houden van een No Buy. Ik kan je het ten sterkste aanraden, het is het proberen waard. Verwacht niet dat je compleet zonder aankopen blijft, maar stel realistische doelstellingen en dan kom je al heel ver!
Good luck ladies!

9 opmerkingen:

  1. Een no buy, wat knap!! Ik zou het echt niet kunnen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. als je het realistisch houdt, gaat het inderdaad veel beter :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetje wat knap zeg! Ik zou drie maanden echt niet volhouden..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 3 maanden is best lang, dat zou ik echt niet kunnen :s wel knap gedaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is toch goed gedaan ! Ik hou niet per se een no-buy, maar ik ben me wel véél bewuster van hetgeen ik ga aanschaffen. Niet meer naar de winkel rennen bij elke nieuwe LE bespaart mij heel wat centjes :-) !

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed gedaan, hoor. Zelf heb ik het er best moeilijk mee om me wat in te houden!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Vind het toch een mooie prestatie van je !
    Een volledige no buy lukt me nog niet, maar het lukt me wel al om minder spullen te kopen of een keuze te maken :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Knap van je! Ik heb het wel eens 2 maanden gedaan en vond dat al heel moeilijk. Ik doe nu wel regelmatig een less buy als ik merk dat ik weer te veel backups heb :)

    BeantwoordenVerwijderen