30 dec 2012

DIY | THE LEMON DOCTOR

Niet te geloven, maar morgen avond is het al oudejaarsavond. Voor velen le moment supreme om er goed uit te zien. Vandaag heb ik een goede tip voor diegenen die last hebben van een vale huidteint, er een beetje pieps uitzien doordat je ziek bent geweest en ga zo maar verder. The Lemon Doctor weet altijd raad en zorgt binnen no time voor een healthy glow.
 
The Lemon Doctor is een combinatie van diverse elementen die exfolierend werken. Eerst en vooral maak je gebruik van een watje dat je bevochtigt met (vers) citroensap. Vitamine C is een zeer goede antioxidant, maar werkt tevens ook sterk exfolierend. Tijdens mijn lessen als esthetisch deskundige hebben we meermaals vitamine C gebruikt bij diverse peelingen. En strooi over het watje heen nog een beetje suiker (bv kristalsuiker). Dubbel check want de fijne suikerkorreltjes verwijderen heel gemakkelijk dode huidcellen. En het enige wat je moet doen is even over je gezicht en hals bewegen in rond draaiende bewegingen. En je zal zelf het effect merken en vooral het resultaat nadien. Vergeet zeker niet je gelaat even na te spoelen met proper water, want citroensap kan soms een branderig gevoel opwekken.  Wat logisch is, aangezien dit een zuur is. Kan geen kwaad en het is bovendien zeer budget gericht.
 
Ik ben hier echt verzot op. Nadat ik deze peeling heb uitgevoerd ziet mijn huid er rood uit, maar ik weet dat de roodheid snel genoeg volledig wegtrekt. Ik voorzie mijn huid van een laagje dagcrème en mijn gezicht voelt zo zacht aan. En het ziet er gewoon meteen veel gezonder uit. Een goedkoop huis-en-tuinmiddeltje dat ook echt werkt.
 
Wel even goed opletten als je een gevoelige huid hebt, want dan is misschien deze Lemon Doctor net een tikkeltje te sterk.

11 opmerkingen:

  1. Leuke tip! Ik ga hem dadelijk eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die kende ik nog niet. Handig, want die 2 dingen heb je meestal wel in huis :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat maakt het net zo interessant dat je steeds die huis en tuin dingetjes bij de hand hebt :D, ik ben er echt verzot op!

      Verwijderen
  3. als je het zonder de suiker doet (ik heb nogal een gevoelige huid), werkt het dan ook nog steeds afdoende?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Kan je zeker en vast ook zo uitproberen, maar het zuur van het citroensap kan ook sterk prikkelend werken. Dus hou zeker een washandje bij de hand. Dat je het kan afwassen zodra het branderig aanvoelt.

      Verwijderen
    2. ok, dank je voor de tip.... zou je misschien ook iets toe kunnen voegen wat het dan minder prikkelend kan maken? iets verzachtends ofzo??

      Verwijderen
    3. Ik kan niet meteen iets bedenken wat het zuur afzwakt, wat je wel kan doen is. Je watje eerst vochtig maken met water en er maar een paar druppeltjes citroensap op doen. Dan wordt het een mildere peeling.

      Verwijderen
    4. O dat is inderdaad een goede tip.... een beetje verdund citroensap.... ik ga het proberen.
      Dank je wel voor je uitgebreide antwoorden! Echt leuk dat jij één van de weinige beautybloggers bent die zo'n professionele achtergrond heeft.

      Verwijderen