20 nov 2012

BOURJOIS | SMOKY EYES PALET - VERT JUNGLE

Geen paniek het wordt geen Bourjois week! Maar toevallig heb ik heel wat Bourjois producten de laatste weken uitgeprobeerd.

De herfst collectie Parisian Lodge van Bourjois bevat heel wat leuke producten. Ik was zelf heel erg benieuwd naar het Smoky Eyes paletje in de kleur Vert Jungle. Toen ik het paletje in de winkel zag liggen moest ik eigenlijk meteen denken aan de Dior Golden Jungle collectie. Aangezien Dior een palet heeft uitgebracht met gelijkaardige kleuren. Je zou kunnen stellen dat dit eerder de goedkopere variant is.
 
Bourjois is bekend geraakt door hun baked oogschaduws. Dit Smoky Eyes palet bevat drie verschillende bij elkaar passende kleuren oogschaduw. Gaande van goudgroen tot mosgroen. Vooral de twee donkere kleuren zijn ideaal voor een smoked effect te creëren.  Eventueel kan je de kleur wat extra in de verf zetten door te werken met een vochtig penseel/applicator.
de eerste swatch van de kleur is droog en de tweede vochtig aangebracht
 
Mijn ervaring met dit palet is positief! Ik had nog nooit eerder een Bourjois oogschaduwpaletje uitgeprobeerd maar dit palet heb ik heel regelmatig gebruikt. Het formaat is praktisch en klein waardoor het niet veel plaats in beslag neemt. En tevens gemakkelijk meegenomen kan worden op reis of in je handtas. De pigmentatie van de oogschaduws zijn prima, zelfs droog. De kleuren zijn op het oog ook net dezelfde kleur als in de verpakking. Geen hoogglans of shimmers, maar eerder een licht parelmoer effect. Waardoor de kleuren erg veelzijdig zijn en zelfs ook overdag gedragen kunnen worden.
 
Ik ben misschien iets of wat bevoordeelt aangezien ik hou van groene oogschaduw, maar ik kan werkelijk niets negatiefs over dit leuke palet bedenken. Zelfs de fall out blijft beperkt en kan makkelijk weggeveegd worden met een poederkwast.
 
Op de achterzijde vind je een mini tutorial terug, maar laat je zeker en vast niet beperken hierdoor. Want uiteraard kan je zelf de kleuren mixen en onderling combineren en kan je diverse looks creëren. Zelf mixte ik de lichtste kleur met een witte basis oogschaduw om zo een highligter te bekomen in dezelfde kleurtinten.
 
Ik maakte deze look regelmatig met het Vert Jungle palet. Niet meteen heel erg smokey. Maar uiteraard zodra je de donkerste kleur gebruikt wordt het wel een stuk donkerder. Ik gebruikte de olijfkleur over het volledige ooglid. De grasgroene kleur in de buitenste ooghoek. En de mosgroene kleur langs mijn bovenste - en onderste wimperrand.
 

 
Mocht je interesse hebben, haast je dan zeer snel naar de winkel want binnenkort zal de collectie niet meer terug te vinden zijn. En vervangen worden door de kerstcollectie!
 
Bourjois Smoky Eyes palet in de kleur Vert Jungle is te koop bij de drogisterij en parfumerie. Prijs per stuk 12.99 euro.

16 opmerkingen:

  1. Ik denk dat ik me dit palletje ga aanschaffen. Bourjois brengt me terug naar men tienerjaren ;-) mïjn eerste makeup items waren bourjois en heb deze jaren gebruikt. Bourjois was ook een merk dat durfde uitpakken met uitbundige en extravagante kleuren en dat vond ik nu net leuk toen. Nu is het doodnormaal om knalblauwe nagellak te dragen. 17 jaar geleden kon men wel eens vreemd opkijken als je knallend uit de hoek kwam , LOL
    Toch in mijn omgeving...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oee hij ziet er mooi uit zeg!! mooie kleurtjes!! enn een mooie look heb je gemaakt zegg!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit zijn echt helemaal mijn kleuren, ik vind het dus geweldig :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie look ! Ik hou ook wel van groene tinten oogschaduw

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie pigmentatie! als we wat verder durven kijken dan een stereotype smokey dan lijkt me dit echt de moeite waard ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een ontzettend mooi pigment zit hier in. Ik heb ook nog nooit een boujois oogschaduw geprobeert. Had er nooit zoveel van verwacht. Deze kwaliteit maakt me eigenlijk wel heel erg nieuwschierig naar hun andere palettes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben zelf ook benieuwd naar andere paletjes, aangezien dit het eerste paletje was dat ik ooit van Bourjois uitprobeerde.

      Verwijderen
  7. Ik ben eigenlijk best verbaast over hoe mooi ik dit vind. Ik heb ook een smokey eye palette van deze reeks maar in kaki tinten en daar is de pigmentatie echt heel slecht. Deze is echt heel erg mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wauw, wat mooi, vooral bij bruine ogen! Ik ben vaak terughoudender voor groen maar dit is echt prachtig :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dit is niet knal knal groen, maar gecombineerd met de olijfkleur geeft het wel een speels effect.

      Verwijderen
  9. ik hou niet van groen maar de combinatie is erg mooi

    BeantwoordenVerwijderen