20 nov 2011

MIJN OPLEIDING

Het is inmiddels weer een hele poos geleden dat ik nog eens wat geschreven heb over mijn opleiding. Als je mij gevolgd hebt via mijn vorige blog, weet je dat ik af en toe daar wel eens iets over schrijf. Inmiddels heb ik mijn diploma schoonheidsspecialiste op zak (of ja afgestudeerd want de diploma uitreiking is op 11 december aanstaande). En sedert september ben ik opnieuw gestart wederom in avondonderwijs met een specialisatiejaar tot esthetische deskundige. Moeilijk woord, en klinkt er chique, maar wat houdt dat precies in?
Beauty School

Wel dit jaar leren we zeer veel diverse behandelingen doen waarbij we verder gaan dan de klassieke verzorgingen. We gaan dieper inwerken op de huid (anti- en pro aging), waarbij we trachten eeuwige jeugd te bereiken voor iedereen. En de huid te verbeteren qua uitzien, en structuur. Hoe kan je dat bekomen? Welke producten zijn werkzaam? En waarom? Wat is er op de markt aan behandelingen enzovoort... Daarnaast wordt tijdens de opleiding ingeblikt op definitieve ontharing, speciale bindweefselmassage wordt aangeleverd, ... . Kortom er wordt ontzettend veel behandeld op 1 jaar tijd, maar het is ontzettend leuk. Elke keer als ik 's avonds thuis kom, ben ik enthousiaster en enthousiaster. We mogen ook alle behandelingen zelf ondergaan wat super is. Mijn eerste lessen cosmetische chemie zitten er intussen ook op, en daar heb ik echt veel uitgeleerd. Niet alleen voor mij als schoonheidsspecialiste, maar ook voor mijn blog. Naar de inhoud van een product beoordelen. En dat heb ik absoluut toegepast in mijn laatste reviews. 

De meeste behandelingen die we dit jaar zien, zijn fruitzuur behandelingen die toch wel te klasseren zijn onder zwaardere behandelingen. Intussen een tweetal weken geleden heb ik mijn eerste fruitzuur peeling ondergaan die binnen de peelingen nog de categoriseren is onder de lichtere. Maar als ik praat over lichtere peelingen gaat het tov een dermatoloog. Dus absoluut in geen enkel opzicht nog te vergelijken met scrubjes, en gommages enzovoort. En na een tweetal weken zie je dat mijn huid er toch wel erg mooi uitziet. Aanstaande maandag mogen we tijdens de les op elkaar een intensere peeling uitvoeren van Klapp. Waar ik erg benieuwd naar ben.

Voor de duidelijkheid, ik ben geen zelfstandige. Ik wil op termijn zeker en vast in deze sector een bijberoep opstarten en thuis een klein zaakje opstarten. Maar dat is voorlopig nog toekomst. Ik heb nog zoveel dromen en dingen die ik eerst nog wil gaan volgen voor ik er helemaal in wil vliegen. Maar mocht je net als mij na je middelbare studies/hogeschool of universiteit totaal iets anders gedaan hebben, maar wil je toch graag een bijscholing volgen. Ik kan je het je van harte aanraden.

Mocht je nog vragen hebben of wil je graag iets specifieks weten, vuur ze dan zeker af! En graag wil ik ook wel eens horen of je graag "mijn peeling ervaringen" naar de toekomst graag verder blijft lezen hier op Beauty Treasures.

11 opmerkingen:

  1. Heel erg leuk dat je iets geschreven hebt over je opleiding:) Zo krijg je toch wat meer inzicht in het esthetische vak! Nooit geweten dat een fruitzuur masker zo heftig kan zijn. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de rest van je ervaringen:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, dit vind ik heel interessant. Ik volg een opleiding schoonheidsspecialiste in avondonderwijs. Dus ik zou uiteraard graag horen over de peeling-ervaringen.
    Ook wat er allemaal kan bij gevoelige huiden, want het lijkt me toch iets dat je niet 'zomaar eventjes' doet. - Liesbeth

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Erg interessant om te lezen ! Ik zou het misschien later in avondschool willen volgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, super leuk! Ik wil na mijn studies ook nog zoiets gaan bijvolgen.. Klinkt echt enorm leerzaam en als je je er zo voor interesseert komt het ook echt ten goede :) Ben super benieuwd naar die stukjes over je peeling!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te lezen! Ik ben aan het zien om in avondschool visagie te gaan volgen maar eerst zien of ik dit diploma haal :p

    BeantwoordenVerwijderen
  6. k zou zeggen als je wat meer ervaring hebt kunnen opdoen kom je bij mij werken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Leuk om te lezen, vooral omdat je er zelf nog zoveel plezier in hebt. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vind het zeker leuk om hier meer over te lezen. Dàt is juist het leuke aan jouw blog; dat jij een professionele achtergrond hebt en vanuit die achtergrond ons betere adviezen e.d. kunt geven.
    Ik heb zelf ooit een keer een chinese kruidenpeeling kuur ondergaan. Binnen 3 weken, 3x een peeling. M'n huid werd er erg rood en schilferig van, maar mijn onderhuidse ontstekingen verdwenen als sneeuw voor de zon! Geweldig!! En daarna zo'n mooie huid....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. @Wanda, zo'n kuur is perfect. Het ziet er de eerste tijd niet super uit doordat je huid gaat reageren, maar het resultaat nadien is inderdaad prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit lijkt me beste een boeiende opleiding! Je ma er zeker vaker over schrijven!

    BeantwoordenVerwijderen