22 sep. 2019

INDIAN SUMMER IN SEPTEMBER

Waarschijnlijk is dit weekend één van de laatste keren dat we mogen genieten van de nazomer. Ik vind dit persoonlijk een heerlijke tijd. Mooi weer maar toch niet overdreven warm. Daar kan ik echt van genieten. Waar kan je mij vinden tijdens zulke prachtdagen?

domein Bokrijk

Stipt op nummer één staat de kinderboerderij in Kiewit (Hasselt). Ook als je geen kinderen hebt, is dit een leuke uitvalbasis. Je kan er prachtig wandelen, ook in de herfst. Wij gaan er graag om naar de dieren te kijken, een ijsje te eten en daarna kan Alexia vriendjes maken in de speeltuin. Op de website zag ik dat er ook een familiespeurtocht is waarbij je een mysterie kan oplossen. Lijkt me leuk om te doen ook in het najaar.

domein Kiewit

domein Kiewit

Daarnaast ga ik ook graag naar domein Bokrijk (Genk). Ik hou erg van de natuur en ik vind wandelen heel erg fijn. Fietsen daarentegen is niet aan mij besteed, maar kan zeker ook vanuit het domein. Fietsen door het water is een unieke ervaring. Ik ben al eens van domein Bokrijk naar de kinderboerderij van Kiewit gewandeld. Ik moet wel zeggen dat dit al een aardige wandeling is. Zeker met een buggy.  

domein Bokrijk

Het openluchtmuseum is een leuke activiteit om te doen. Een katapult moment waarbij je terug in de tijd reist. Voor jong en oud een leermoment. Zelf bezoeken we niet iedere keer het openluchtmuseum. Omdat er naast het museum ook andere dingen te beleven valt. 

domein Bokrijk

Je kan op het domein zelf ook heerlijk eten bij Bistro Koetshuis. Een mooi ingerichte brasserie met oog voor Belgische klassiekers. Seizoensgebonden gerechten en lokale producten. Ik at er een Caeser salade en kreeg er Bokrijks brood bij geserveerd. Lekker! Overigens het gehele gezelschap vond het eten er lekker.

bistro Koetshuis

bistro koetshuis

Als we liever in eigen gemeente blijven dan gaan we naar domein Bovy. Het kleuterwandelpad vind Alexia leuk om te doen. Evenals de speeltuin die zo'n drietal jaar geleden vernieuwd is samen met een mini kinderboerderij.


domein Bovy

Wat doe jij graag tijdens een zonnig weekend?


Beauty Treasures 
bloglovin' - twitter - facebook - youtube - instagram

2 opmerkingen:

  1. Oh wat een leuke foto's, zoveel leuke plekjes in jullie buurt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi herinneringen van mooie locaties en dat alles tijdens een prachtige zomer! Heel leuke plekjes om te wandelen. Zeker en vast aanraders!

    BeantwoordenVerwijderen