21 jul 2014

REAL TECHNIQUES | REVIEW CORE COLLECTION KWASTENSET

Goede make up kwasten zijn onmisbaar. Helaas kosten ze soms een half fortuin (denk maar aan M.A.C. penselen)! Ik ging op zoek naar een goedkoper alternatief en zo kwam ik terecht bij Real Techniques. Ditmaal kocht ik twee setjes. Vandaag alvast een eerste review over de Core Collection kwastenset.  
 

Core Collection is een set bestaande uit vier penselen: contour brush, buffing brush, pointed foundation brush en een detailer brush. De kwaliteit van de haartjes vind ik prima. Ze worden vervaardigd uit synthetische haren (geen dierlijk haar) en voelen ontzettend zacht aan. Ook tijdens het wassen verliezen deze penselen bijna tot geen haren.

Ik zou deze vier kwasten niet meteen als starterskit kopen, maar ze zijn wel een mooie uitbreiding op mijn basis penselen. In de set zijn er twee penselen waar ik echt verzot op ben en twee die ik minder vaak gebruik. Laten we starten met deze twee laatsten. 

contour - pointed foundation - detailer en buffing brush

De pointed foundation brush gebruik ik niet vaak omwille van zijn grootte. Deze is in mijn opinie iets te klein om foundation helemaal mee uit te werken. Ik gebruik deze eerder om plaatselijk foundation extra te blenden. Nu mocht je geen andere kwast hebben dan kan je hiermee je foundation aanbrengen. Ik heb het uitgeprobeerd en het gaat, maar ik prefereer eerder een grotere kwast.

De detailer brush is ieniminie. Waardoor je heel precies te werk kunt gaan bijvoorbeeld voor het camoufleren van pukkeltjes en puistjes. Voor het aanbrengen van concealer onder de ogen vind ik deze te klein en iets te stevig om mee te werken op de gevoelige oogcontour. Waar deze kwast wel zeer geschikt voor is, is voor het aanbrengen van lipproducten.

De contour brush is één van mijn favorieten. Dankzij de vorm is deze perfect voor het aanbrengen van bronzer en highlighter. De kwast is enorm zacht, pakt gemakkelijk poeder op en maakt het blending proces fijn. Ik vind dat je hiermee precies kunt werken en controle hebt over hetgeen dat je doet. 


En tot slot zit er in de set een buffing brush. Een multi-tasker als je het mij vraagt. Je kan een vloeibaar product mooi in de huid werken, maar zeker ook poeder, blush en dergelijke mee aan brengen. De kwast is zacht en heeft een half afgeronde top. Ik heb geen andere kwast in mijn kit die ik hiermee kan vergelijken. Zelf gebruik ik deze het liefst om finishing powder mee aan te brengen of om bronzer aan te brengen over mijn volledig gelaat. 

De set wordt geleverd met een kwastenhouder. Die overigens zeer geschikt is om mee te nemen als je op reis gaat. De houder is compact en stevig. Wat ik zelf hier zo fantastisch aan vind is, het feit dat je deze kwastenhouder kunt gebruiken om je penselen in mee te nemen. Maar daarnaast is er ook een klein lusje aan de houder waardoor je de penselen kunt laten rechtop staan. Of je kan je kwasten er ook ondersteboven in "hangen" om ze te laten drogen nadat je ze gewassen hebt. Handig toch? 


De Real Techniques brushes zijn in België moeilijk te vinden. Het beste is dat je deze online besteld of gewoon in het buitenland koopt. Als je opzoek gaat via het internet vind je in no time wel enkele webshops die ook naar België verzenden. Zelf kocht ik mijne via de Wellness Academie waar ik een cursus visagie gevolgd heb. 


Beauty Treasures

17 opmerkingen:

 1. Ik heb er ook een paar brushes van en vind ze echt heel goed !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het altijd zo ambetant dat je ze altijd in set moet kopen eh... Ik zou graag een paar losse kwasten willen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kan ook bepaalde kwasten apart kopen. Ik kocht bijvoorbeeld de blush brush & face expert brush apart. Ze zijn dus niet alleen in een setje te koop.

   Verwijderen
 3. Oeh, op die foundation brush na lijkt deze mij ook wel wat. Tipje: heb een nieuwe winkel in Maastricht gevonden (Puur, ligt op de markt) wat Real techniques verkoopt :-o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind deze brushes heerlijk in gebruik, en lekker licht ook! En ik hou van de foundation kwast, net omdat hij kleiner is kan ik er preciezer mee werken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo zie je maar :-), ik gebruik deze eerder plaatselijk voor het extra inwerken van foundation. Maar je kan er inderdaad heel precies mee werken.

   Verwijderen
 5. Ik wil al heel lang kwasten van RT proberen. Ze lijken me zo fijn! Fijne review! Ik ben vooral benieuwd naar die bufferkwast.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eline Machiels22 juli 2014 om 08:23

  Leuk! Persoonlijk koop ik mijn altijd in de pro duo en ik vind die geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben heel benieuwd naar de contour brush en de buffing brush! Jammer dat ze alleen in de sets zitten! Ik heb de ogenset en heel wat losse kwasten van RT en ik vind ze echt super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook een cursus gevolgd bij de Welness Academie! Wist niet dat je via de opleiding penselen kon kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is eigenlijk één van de lesgeefsters die de penselen verkoopt. En je kreeg er nog een mooie studentenkorting bovenop. Was wel handig!

   Verwijderen
 9. In België kan je de kwasten ook vinden bij Lookiss van Di, en wss dus ook bij de Di filialen zelf...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede tip! Dat wist ik helemaal niet! Alleen daar heen ;-)!

   Verwijderen
 10. Je kan ze vinden bij boozyshop.be en ook via HQhair.com (gratis verzending) . Ik heb verschillende kwasten van RT en ben er gek op. De buffing brush en expert face zijn 2 van mijn toppers :D

  BeantwoordenVerwijderen