5 okt 2013

FA | REVIEW DOUCHEGELS SHOWER + LOTION

Ik heb het nog nooit eerder bij een ander merk gezien. FA is er namelijk in geslaagd om een douchegel met een bodylotion te verrijken waardoor je slechts één product nodig hebt. Reinigen, hydrateren en verzorgen was nog nooit zo simpel. Maar is dat ook echt met de FA Shower + Lotion?
 
Vol goede moed heb ik de voorbije vier weken de Shower+Lotion douchegel getest. Er zijn twee geuren verkrijgbaar: granaatappel of avocado. Ik had gedacht dat de granaatappel mijn favoriet ging zijn op gebied van geurbeleving. Maar ik vind net de avocado geur lekker. Het ruikt fris, een beetje groen  en je komt deze geur niet vaak tegen. De granaatappel variant vind ik ook lekker, maar is eerder een geur met een zoeter kantje.
 
 
Na het eerste gebruik was ik een klein beetje teleurgesteld. Ik had namelijk een gelijkaardig effect verwacht zoals bij de Nivea bodylotion voor onder de douche. Dit product is totaal anders. Het is een douchecrème die verrijkt is met een vleugje bodylotion. Waarbij niacinamide (vitamine B3) een belangrijke rol speelt. Deze staat tamelijk hoog bij de ingrediëntenlijst. Niacinamide heeft als eigenschap de huidbarrière te verstevigen, voorkomt vochtverlies van de huid en helpt ze te hydrateren. Klinkt toch positief niet waar? Het beste zou ik deze Shower+Lotion omschrijven als een romige voedende douchecrème. In combinatie met een douchepuff schuimt deze goed en reinigt de huid mild. Na het douchen voelt mijn huid niet droog of trekkerig aan. Ideaal als je haast hebt. Maar ik denk dat een droge huid nood heeft aan een vocht inbrengende bodylotion na het douchen. Zelf heb ik een normale huid en smeer ik mezelf een paar keer in de week na het douchen nog eens extra in. Maar niet na iedere douchebeurt.
 
 
Algemeen vind ik dit twee leuke douchecrèmes. Ze zijn zacht in gebruik en hydrateren ook, maar voor mezelf kan deze Shower+Lotion een echte bodylotion niet vervangen. Naar de winter toe zijn deze twee zeker een aanrader om je lichaam extra in de watten te leggen. En voor de prijs die je ervoor betaald, moet je het zeker niet laten!
 
Te koop bij de supermarkt en drogisterij. Prijs per stuk 2.59 euro (250 ml).

9 opmerkingen:

  1. Die ken ik nog niet, maar ga het zeker proberen. Ik ben een fan van Fa, sinds kort gebruik ik de Fa Cream & Oil Silk & Magnolia, ook heerlijk zacht en het ruikt heerlijk.
    Groetjes en een fijn weekend, Irene

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je fan bent van FA dan moet je deze zeker eens proberen!

      Verwijderen
  2. Deze kende ik nog niet, lijken me opzich nog wel fijn :) Ik ben ook wel benieuwd naar de geur!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fa heeft altijd heel toffe douchegels vind ik, altijd lekker geparfumeerd en ook heel sterk van geur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lijkt een beetje op dat van Nivea of niet? Maar ze lijken mij wel heerlijk, toch maar eens naar kijken bij de Kruidvat

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan het niet vergelijken met de Nivea bodylotion voor onder de douche. Dit is nog steeds een douchegel verrijkt met bodylotion. Terwijl de Nivea puur een bodylotion is.

      Verwijderen
  5. Heerlijk. Fijner dan dat "rare" spul van Nivea.

    BeantwoordenVerwijderen