28 jul 2013

REVIEW | NIVEA PURE & NATURAL VERSTEVIGENDE CREME

Dit is een lastminute review, want ik denk dat ik met de Nivea Pure & Natural verstevigende crème mezelf nog maar één keer ga kunnen insmeren. En dan is het gedaan, dan is deze bodycrème volledig op.  
Het Pure & Natural gamma staat gekend vanwege het hoge percentage natuurlijke ingrediënten. Ook in deze crème zitten heel wat elementen verwerkt die van natuurlijke oorsprong zijn oa bio burdock en bio argan olie. Burdock is iets wat ik niet ken, maar toen ik het even in google intypte, kwam de plant mij meteen bekend voor. In het Nederlands wordt deze ook wel eens klit genoemd. Over de werking kan ik terugvinden dat velen het in een detox kuur verband innemen (de wortels zijn namelijk eetbaar) en dat het een vocht afdrijvende werking heeft.  Verder zegt Nivea dat na 10 jaar onderzoek gebleken is, dat burdock een anti-verouderende werking heeft.

de plant die afgebeeld staat op de pot is burdock
De textuur van de bodycrème is niet dik, wat maakt dat deze makkelijk uitsmeerbaar is gemakkelijk opgenomen wordt door de huid. Iets wat ik altijd zeer fijn vind, aangezien ik niet hou van dikke texturen. De geur is fris en ook wel lekker, al kan ik niet omschrijven naar wat hij ruikt. Het is geen typische Nivea geur. Absoluut niet, wat maakt dat het wel verrassend is. Op de verpakking staat dat je huid verstevigd wordt na twee weken gebruik. En ik moet toegeven dat inderdaad mijn huid anders aanvoelt. Verstevigd weet ik niet goed, maar wel goed gehydrateerd waardoor het inderdaad strakker aanvoelt. De bodycrème maakt mijn huid zacht zonder dat het plakkerig aanvoelt.
 
Kortom een aangename verrassing deze Pure & Natural verstevigende crème. Ook al bestaat deze crème niet uit 100% natuurlijke ingrediënten, Nivea heeft toch wel haar best gedaan want maar liefst 95% is van natuurlijke oorsprong. Waarbij er geen gebruik gemaakt wordt van parabenen, kleurstoffen, minerale oliën of siliconen.


Te koop bij de supermarkt en drogisterij. Prijs per stuk (300 ml)  8.59 euro.

6 opmerkingen: