26 feb 2013

WELEDA | MAAK KENNIS MET HET ASSORTIMENT

Enkele weken geleden kon je een review lezen over enkele "groene" haarverzorgingsproducten van Schwarzkopf Professional. Ook vandaag laat ik je kennis maken met een groen merk namelijk Weleda. Het is een merk dat mij in de winkel iets minder aanspreekt, maar toen ik onlangs de mogelijkheid kreeg om het zelf te ontdekken. Vond ik het toch de moeite waard om er eens een keertje over te bloggen.

Het is een bedrijf dat zich al enkele jaren op de markt bevindt namelijk sedert 1921. Het werd destijds opgericht in Zwitserland, maar wordt te koop aangeboden in 50 verschillende landen waaronder België. Het assortiment is gebaseerd op de natuur en bestaat uit diverse lichaam- en gelaatsverzorgingsproducten.
 
Zeer geschikt voor de tijd van het jaar is het Weleda drie stappenplan op basis van berkenblaadjes. Het staat gekend rijk te zijn aan stoffen zoals flavonoïden, saponine en tannine. Stoffen die onze huid beschermen tegen vrije radicalen en vochtafdrijvend werken. Hoe gaat het precies in zijn werk?
 
Je start met de Berken Douchepeeling. Deze is zeer mild en vandaar ook geschikt voor de gevoelige huid. Zachte parels van bijenwas, carnaubawas en ricinusolie verwijderen de dode huidcelletjes. Na het peelen voelt je huid zachter aan. Je kan een stapje verder gaan door dagelijks twee keer per dag in opgaande bewegingen jezelf te masseren met de Berken Cellullitis Olie. Op deze manier stimuleer je de vetafbraak. Vocht en afvalstoffen worden op deze manier op natuurlijke wijze afgedreven. Het zorgt voor een betere doorbloeding waardoor de huid er ook meteen gezonder uitziet.
 
Tot slot komt schoonheid vanbinnen uit en daar ben ik van overtuigd. De laatste stap in je detox kuur is je lichaam zuiveren met het Bio Berken Extract. Wederom op basis van berkenblaadjes en citroensap. De ideale kuur na een winterslaapje. Ik heb zelf het berken extract geproefd. Het was aangelengd met appelsap. En het smaakte eigenlijk helemaal niet vies. Ik had een thee smaak verwacht, maar daarmee kan je het absoluut niet vergelijken. Als je niet houdt van een zoete smaak kan je ook het berken extract aanlengen met spa bruis.
 
Verder vind je in het bestaande gamma enkele heerlijke skincare producten terug. Waarbij zelfs de Intensive Cream voor mannen een Astir Award gewonnen heeft in Nederland. Wat toch wel een hele prestatie is.
 
Wist je trouwens dat diverse schoonheidsinstituten met Weleda werken?
 

 

7 opmerkingen:

  1. Ken eigenlijk enkel hun everon lippenbalsem. Die is wel goed

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kende het merk ook nog niet zo goed, maar ik ben wel benieuwd geraakt na meer na de eerste kennismaking.

      Verwijderen
  2. Die cellulitisolie heb ik ook een tijdje gebruikt en hij werkt echt goed. Hij ruikt ook heeeeerlijk! Alleen vond ik het erg lastig dat ik constant liep te morsen met de olie, hoe hard ik mijn best ook deed, dus ik ben uiteindelijk overgeschakeld op een lotion.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zou handig zijn mocht de olie verpakt zitten in een pompflacon. Dat werkt net een tikkeltje handiger.

      Verwijderen
  3. Ik ben wel fan van hun producten. Binnenkort alle samples/producten die we meekregen op The Big You maar is uittesten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb er al eens een dagcrème van geprobeerd en die was best wel fijn !

    BeantwoordenVerwijderen