20 jul 2012

DR. HAUSCHKA | REVIEW HUIDVERZORGINGSPRODUCTEN

Ik kreeg de mogelijkheid om enkele luxe samples uit te proberen van het natuurzuivere cosmetica merk Dr. Hauschka. Over hun Pure Care Cover Stick was ik al erg tevreden, dus waarom niet eens een keertje enkele gezichtsverzorgingsproducten uitproberen. Mijn interesse was alvast erg groot, want groene cosmetica wordt steeds hipper en hipper.


De gezichtsreiningscrème is geen gewone reiniger, noch een peeling. Het is een bijzonder product en kan vergeleken worden met een grondige nareiniger. Je start eerst met een gewone reiniging voor het verwijderen van make up. Vervolgens maak je de huid van het gezicht vochtig en breng je een hoeveelheid van deze crème aan. Op de verpakking staat dat deze zou schuimen, persoonlijk heb ik dat niet echt gemerkt. Je brengt de reiniger vanuit het midden van het gezicht naar buiten aan zonder het echt in de huid te werken. Gek hé? Je moet het aanbrengen en vervolgens met een rollende beweging indrukken. En goed naspoelen. Deze gezichtreinigingscrème is op basis van amandelen en reinigt op een zachte manier de huid. Ik vond het een fijne reiniger, alleen is de geur een beetje muffig.
scary face zo zonder make up
Aangezien de laatste weken behoorlijk druk zijn geweest, en vermoeiend. Was ik blij om even twintig minuutjes te relaxen met het Vitaliserend Masker. Het masker regenereert en is geschikt voor vele huidbeelden. Geschikt voor het vochtgehalte op peil te houden en het verfijnen van de poriën. Maar ook een huid met couperose of een huid die veel zon gehad heeft, ... kunnen met dit masker baat hebben. De combinatie van wondklaver, kamille en kweepeer zorgen voor een zacht masker dat fris aanvoelt. Ook hier weer een speciale geur, zelfs een beetje medisch. Na 20 minuten was het masker zo goed als opgedroogd bij mij. Mijn huid voelde geweldig zacht aan nadien, en zag er fris uit. I like it, want ik had zelfs niet de behoefte om een crème meteen nadien aan te brengen. Alsof mijn huid vol was aan vocht.
wat hou ik van concealer!

Leuk weetje, je kan dit masker ook aanbrengen in kuurvorm door gedurende 4 tot 6 weken een dun laagje van dit masker aan te brengen onder je dagcrème.

Tot slot nog twee verschillende dagcrèmes. Mijn favoriet is zeker en vast de gezichtscrème Melisse. Geschikt voor de gevoelige huid die toch eerder gemengd is. De geur is echt heerlijk, heel fris en zeker in de ochtend is dit echt een powershot. De dagcrème trekt bijna onmiddelijk in (erg licht van textuur), en mijn huid voelt erg zacht aan. Echt mat mat maakt deze crème mijn huid niet, maar het glimmen blijft wel onder controle.

De andere dagcrème Roze Light is een crème voor de droge huid. Het kalmeert en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Over deze geur is geen twijfel mogelijk, dit is echt roosjes. Zelf probeerde ik deze crème uit, maar deze is te rijk voor mijn huidtype. Maar mijn mama is er maar al te blij mee. Ook deze textuur is bijzonder licht en wordt makkelijk opgenomen in de huid.

Te koop bij oa de natuurwinkel, Essenza, en soms zelfs bij de schoonheidsspecialiste. Voor verkooppunten neem eens een kijkje op hun website.

Gezichtsreinigingscrème 50 ml - 12.71 euro
Vitaliserend masker 30 ml -  27.96 euro
Gezichtscrème Melisse  30 ml -20.84 euro
Gezichtscrème Roze Light 30 ml - 21.86 euro

Hou Beauty Treasures morgen in de gaten want het is feest ;-)!

12 opmerkingen:

  1. Is het hier ook al feest ? :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. geen blog verjaardag :D maar wel iets leuks om de nationale feestdag te vieren ;-) hahaha

      Verwijderen
  2. Bij de Bijenkorf kwamen ze toen langs toen ik er toevallig was, had toen helemaal advies gekregen haha. Vond het merk zelf wel prima. :D Oh en ik ben benieuwd naar het feest haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij dit merk is advies krijgen wel fijn. Dan weet je hoe en wat ermee te doen.

      Verwijderen
  3. Ik heb ook wel eens producten van Dr Hauschka geprobeerd. Ik vond het ook heel fijn. Ik ben groot fan van de gezichtslotion speciaal :-), en het gezichtsmasker vitaal. Maar die gezichtsreiniger kon ik niet aan wennen. Dat vond ik zo'n vreemd product. Had ook niet het gevoel dat mijn huid er echt lekker schoon van werd....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad een apart product, ik vond het moeilijk om aan de manier waarop je het moet gebruiken te wennen :-).

      Verwijderen
  4. Lijken me allemaal erg fijne producten. Vooral de dagcrème Roze Light klinkt wel als iets voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kan nu meedoen met de winactie, daarbij kan je dan ook kiezen voor de dagcrème roze light mocht je winnen ;-).

      Verwijderen
  5. Vooral het masker en de dagcrème lijkt me erg lekker, de gezichtsreinigingscrème lijkt me wel iets omslachtiger dus niet iets voor elke dag ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind de producten van Dr. Hauschka heel goed,Mijn mailtje is onderweg.
    Crossed my fingers
    Liefs Lisa Bloem
    Facebook,twitter blogloving

    BeantwoordenVerwijderen